25 Eylül 2007 Salı

Bu Sezonun Gözde Ayakkabıları

Bilekte biten botlar da bu sezonun en gözde modelleri arasında dikkat çekiyor. Bu sezon her bayanın mutlaka uzun topuklu , genellikle parlak derilerden üretilmiş, fermuar veya toka detaylı kısa bir botu olacak. Çünkü, bu kısa botlar feminen tarzı ile pantolonla giyilebildiği gibi etek ve ceketlerde de çok şık duruyor.
Rugan ve parlak krokolardan yapılan modeller ve lepar desenli tay kürklerinden yapılan ayakkabılar bu sezonun en çok öne çıkan ürünleri. OXFORD diye adlandırılan bağcıklı erkek ayakkabısı tarzındaki modeller hanımlara ayrı bir hava katacak… Bu maskulen izler taşıyan ayakkabıların topukluları, iki renkli olanları ve hatta burnu açık tasarlananları bile var. Rugan, kroko, metalize, derilerden genellikle uzun topuklu modeler ise özgün tarzı ile fark yaratan hanımlar için özel tasarlandı.
Sezonun gözde modelleri "Oxford" diye adlandırılan maskülen izler taşıyan bağcıklı modeller ve bilekte sona eren botlar. Platformlar da bu kış da aynen devam ediyor. Sezonun moda renkleri ise yine siyah ve çikolata tonları ile gold , gümüş , bronz ve kurşuni gri tonlar.

Platformlar ise modadaki hakimiyetine bu kış da aynen devam ediyor. Ayakkabılarda yuvarlak burunlar bazen açık bazen kapalı formlarda karşımıza çıkıyor. Burunlar ve T-bantlı olarak adlandırılan bilekten bantlı modeller, platform topuklularda en çok dikkati çeken özellikler arasında. Platform ayakkabılarda rugan, saten, metalik derilerden üretilen modeler, sezonun en
gözdeleri.
(Derimod)

Hiç yorum yok: